12 Eylül 2013 Perşembe

Egg'n Cheddar Slider

Bu tarif aslında az önce yazdığım tarifteki yuvarlak ekmekleri napsak sorusuna cevaben çıktı.
Pınar Hanım'ın katkısı büyük (yalan)...

Efenim bu tarifimiz de baya kolay
hemen yazıyorum ki yarın kahvaltıda deneyebilin =)

mallar:
4 dilim tost ekmeği
4 yumurta
4 dilimlenmiş çedar peyniri
(tavayı yağlamak için / gayet opsiyonel) tereyağı
tahmin ettiğiniz üzre ne kadar ekmek varsa o kadar yımırta ve beynir kullanılıyor. Bu tarif benim gibi iki kişi için siz ayarlamayı insanlara göre yapınız lüften..

Malzemeler:
1 tava
1 çukur tabak
1 spatula
1 kavanoz

Hazırlanışı:
Efenim yumurcaklar bir kavanoza kırılır. Kavanoz kapağının tamamen kapalı olduğundan emin olunduktan sonra mutfakta bir süre barmen taklidi yapılır. Kavanozun içindeki karışım sarısı beyazı belli olmayacak hale gelene kadar kavanozun shaker olduğunu hayal edebilirsiniz. (jonglörlükten kaçının... yumurta temizlemek her hokkabaza göre değildir). 
Bu sırada tost ekmeklerinin kenarları çıkarılır da daha sonra bir gün martılara atılmak üzere buzdolabına koyulur. Ekmek içleri 4 e bölünür. Bu sırada çedarlar da 4e bölünür ve 2li olarak birbirlerine yapıştırılırlar (yani peyniri ikiye katlayıp kırın sonra elinizdeki parçaları ortadan katlayın öyle kalsın)
Tava ısıtılır (isterseniz yağlayabilirsiniz ama ben kullanmıyorum- tereyağı hızlı yanıyor çünkü)
Ekmek Kareleri yumurta karışımına batırılır. Parmaklarınız normal boyutlardaysa (yani 45 cm altı) şimdiye kadar kavanozun içindekileri çukur tabağa aktarmış olduğunuzu tahmin ediyorum.
Yumurtaya bulanmış karecikler tavaya atılır ve iki tarafları da pişirilir. Daha sonra bu karecikler aralarına çedar gelecek şekilde 2li gruplar halinde birleştirilir (küçük tostlara benzemeleri beklenmektedir) ve bir iki kere daha önü arkası pişirildikten sonra servis edilir.
yanında portakal suyu iyi gitse de fıstık ezmesi gitmez.
afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder