27 Ekim 2010 Çarşamba

Gastrolojik Biftek

  Efenim şimdiye kadar yediğimiz etin tadını daha güzelleştirmek için binbir çeşit yöntem denedik. Dövmek,bıçakla yaralamak, yüzünü gözünü dağıtıp yola getirmek bunlardan bazıları olsa da bu sefer kibarca uyarmayı denedik. Aşağıda bu uyarıyı nasıl yapacağınızı göreceksiniz.

Malzemeler:

* Zencefil
* Limon Kabuğu
* Fesleğen
* Tarçın
* Sarmısak
* Sek Kırmızı Şarap(Kaliteli bir şarap olmasın; ziyan etmeyin)

- Dilimlenmiş Tost Peyniri
- Konserve garnitür
- Gönlünüze göre tereyağı
- Biftek

*: Bu malzemeler şarabın içerisine konulacağı için miktarını keyfinize göre koymanız esastır.

Yapım Aşaması:

  Efenim öncelikle zencefili ve limon kabuklarını biftekleri marine edeceğimiz kabın(ben borcam kullandım) içerisine rendeliyoruz. Daha sonra fesleğen,tarçın ve uzunlamasına dilimlenmiş sarmısakları da kabın içerisine boca ediyoruz. Sonra ise kabın içerisine kırmızı şarabımızı döküyoruz ve biraz karıştırdıktan sonra biftekleri şarabın dışında kalmayacak şekilde kabın içerisine yerleştiriyoruz. Daha sonra kabı buzdolabına yerleştiriyoruz ve 12-14 saat civarı bekletiyoruz. Etleri dökme tavada pişirmeniz mümkünse bunu tavsiye edeceğim. Etler pişerken bir yandan da orta boy bir tavada garnitürü suyla duruladıktan sonra tereyağı eşliğinde bir süre pişiriyoruz. Etler piştikten sonra soğumalarına izin vermeden üstlerine dilimlenmiş tost peynirini okkalıca yerleştirip daha sonra da etin yanına tereyağında pişirdiğimiz garnitürü yerleştiriyoruz. Burada yardımcı olarak pirinç pilavı veya makarna kullanabilirsiniz ama pirinç pilavı daha ilgi çekici geliyor. Tabii ki yemek sonrasında kahvenizin yanında frambuazlı cheesecake yemeniz gastrolojide hiç bilmediğiniz boyutlara ulaşmanızı sağlayabilir. Afiyet şeker olsun efenim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder