18 Eylül 2010 Cumartesi

Sakızlı Tembel Tatlısı

Tembel tatlısı dediğimiz konsept Melih Ekener'in canlandırdığı Abuzer karakterinin bir esprisinden çıkıyor. Onun tarifi şöyleydi: "Kesmeşekerin üstüne limon sıkıp servis yapın. Afiyet olsun."

Benim tarifimse şöyle (ki bu komple kendime pay çıkarmak oluyor): MADO'ya gidilir yarım kilo sakızlı dondurma alınır. Bu arada "4 saatlik yola götürücem ona göre paketlerseniz süper olur, abi abimm yalvarıyuruğm" şeklinde dilenilirse halk arasında kurubuz, kimyacılar arasında karbondioksit ve bizim kendi aramızda mad man's stone olarak adlandırdığımız mucizeden bir sürü edinmiş oluyoruz.

Konuya dönmek gerekirse. Dondurmayı strafor kutudan çıkarıp tezgahın üzerine koyuyor ve 45 dakika ila 1 saat arası bir süre orada unutuyoruz. Sonuçta gayet serin ve pudingden biraz daha yımışah bir tatlı elde ediyoruz.

Ben beklerken madman's stonela oynamak istedim. Yapılmaması gereken şeyler varmış... Onları bir sonraki posta ekleyeceğim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder